
Nu știu alții cum sunt, dar eu iubesc înghetata. Dar, nu orice înghetată! Ci înghețata aia adevărată, cu ingrediente bune, cu variante de toate felurile, create zilnic în laboratoare proprii. Iată 4 gelaterii care îndeplinesc toate cerințele de mai sus! Pe testate!
Gelateria La Romana
Născut în anul 1947 în inima orașului Rimini, brandul La Romana întruchipează tradiția, cercetarea, inovația și emoția unei familii de artizani gelatieri. Chiar și după 73 de ani, rămân devotați gustului autentic și rețetelor tradiționale, folosind doar ingrediente naturale de înaltă calitate (lapte, ouă și unt din ferme ecologice, frișcă artizanală, fructe proaspete, gemuri naturale certificate organic, alune de pădure de Piemont, migdale de Avola și o mulțime de alte semințe și fructe răsfățate de soarele Italiei).
Toate produsele de patiserie și sortimentele de gelato sunt create zilnic în laboratorul propriu. Iar pentru a asigura prospețimea, calitatea și cremozitatea aromelor, La Romana produce cantități mici în diferite momente ale zilei.
Vice Cream
Vice Cream vine cu arome noi în fiecare săptămână, iar asta îmi place la n bunie. Toate aromele sunt produse zilnic în cantitate limitată și livrate în maxim 48 de ore.Printre aromele pe care le recomand: Brownie fără zahăr, caramel sărat, Panna Cotta cu fragi, Cocos cu ciocolată albă și migdale caramelizate. Vice Crem se gaseste pe str. Enescu, Victoriei și la Edenland Park.
Gioelia Cremeria
Și la Gioelia Cremeria (fosta Cremeria Emilia) există o mulțime de sortimente din care poți alege, fie la cornet, fie la pahar. Printre cele 46 de arome se numără: căpșuni, iaurt, fistic, mango, arahide sărate, rodie, lămâie. Iar dacă nu sunteți un mare fan al înghețatei tradiționale, aici poți opta pentru o prăjitură cu înghețată.
Velocita
Velocita este o cafenea italiană de pe Calea Victoriei, specializată în înghețată, tiramisu și prosecco. Bucureștenii vor putea alege dintre două tipuri de înghețată: sorbet și gelato, din cele aproape 20 de sortimente de înghețată, printre care fistic, vanilie, nucă de cocos, cafea (gelato), mango, zmeură sau căpșuni etc.