Ești în căutarea unui loc nou unde să-ți inviți prietenii la masă? Iată trei recomandări demne de luat în seamă!

Restaurant Diplomat (Calea Floreasca nr 198)

Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei, anunță un nou meniu, cu care își va întâmpina oaspeții începând cu luna mai. Creată de către chef Paul Mihăilescu, cel care conduce bucătăria localului, noua selecție de preparate își propune să fie o experiență gastronomică, o călătorie prin aromele lumii.

“În decenii de istorie, restaurantul Diplomat a adus împreună oameni de afaceri, politicieni și figuri culturale din România și din afara țării, devenind, astfel, un spațiu multicultural, extrem de eclectic, cu o identitate proprie, fermecătoare. Viziunea mea pentru meniu este una similară: m- am lăsat inspirat de arta culinară a lumii și am curatoriat ingrediente de calitate, de pretutindeni. Preparatele pe care le propunem oaspeților pornesc de la rețete clasice, specifice anumitor culturi, cum e clasicul pește românesc, servit cu mămăligă și usturoi sau risottoul italienesc. Ceea ce noi facem este să le oferim o identitate nouă și să le aducem în prezent, prin tehnicile de gătire și asocierile neașteptate de texturi și arome.”, a declarat chef Paul Mihăilescu.

Din noua selecție de preparate vor face parte feluri de mâncare rafinate, cum sunt tartarul de crab cu avocado, banane și caviar de somon, texturi de crap cu mămăligă, porcini și cremă de usturoi, risotto cremos cu langustine și lămâie murată, sau mușchiul de vițel, servit cu nap, tartă de cartofi și sparanghel.

De asemenea, noul meniu va include și o selecție fină de deserturi preparate în casă, cum sunt trufele de ciocolată cu alune de pădure, lichior și busuioc proaspăt. Noul meniu Diplomat va fi declinat și în variantele pentru evenimente corporative sau private.

Le Bab (Calea Victoriei nr. 12A)

Dacă vă numărați printre fanii preparatelor orientale, Le Bab vă așteaptă cu hummus, babaghanoush, doner și multe altele. Este un loc amenajat într-un stil modern, destul de minimalist și de aerisit, însă nu duce lipsă de vibe exotic, de influențele Orientului Mijlociu și ale Asiei de Sud. Preparatele sunt făcute din ingrediente naturale, de sezon, și preparate de la zero, în casă, pentru a păstra acel gust autentic.

Souk (Calea Floreasca nr. 131B)

Condimente, ierburi orientale, preparate inedite și o explozie de arome: așa ar putea fi rezumat, în numai câteva cuvinte, meniul de la Souk, un restaurant cu specific libanez situat în inima Capitalei. Aici vă puteți răsfăța cu preparate la grătar, platourile de mezze (guacamole hommos, lebneh pomodori secchi), și chesecake-ul baclava.

Credit FOTO: PR Diplomat